Gaia Healing Center Nieuws

Gaia Lente nieuwsbrief 5 Mei 2017  

Lieve vrienden en vriendinnen,

De maand mei heeft zijn intrede gedaan. De natuur is bezig zich ten volle te ontplooien. Een nieuwe cycles in de natuur van zaaien, ontkiemen, rijpen en oogsten zal zich de komende maanden voor onze ogen voltrekken.

Ook in ons zelf kunnen we, net als in de natuur, een dergelijke groeikracht waarnemen en kunnen nieuwe ideeën en wensen in ons zelf tot wasdom komen als we het de juiste aandacht en een juiste voedingsbodem geven.

Gaia Praktijk voor Healing & Muziektherapie & Ervaringsplek is een plek waar je kunt ontdekken hoe je de nieuwe Zaden in jezelf de juiste voedingsbodem kunt geven. Het is een plek waar je kunt ontdekken hoe jouw kiemkracht werkt en hoe je je zaden tot wasdom kunt laten komen. We noemen dit het ontdekken van je authenticiteit, het creëren en scheppen vanuit je innerlijke kracht.

Zou je hier meer over willen weten of wil je delen wat jou hierin bezig houdt? Voel je dan welkom op zaterdag 13 mei. Dan staan de deuren van mijn praktijk en ervaringsplek Gaia aan de Muldersweg 3 in Ruurlo vanaf 10:30 u voor iedereen open. Je kunt natuurlijk ook gewoon lekker langs komen om een kop koffie en thee te drinken en om in onze tuin te verblijven waar de tipi is ingericht. Wie weet ben jij diegene die bij koud weer het vuur brandende houdt. Voel je vooral vrij en voel je vooral welkom.

Wil je meedoen aan de gratis Klank & Healing meditatie die van 17:00 u tot 18:00 u wordt gegeven, houd er dan rekening mee dat we om organisatorische redenen deze keer niet liggend maar zittend op stoelen de Klank & Healing meditatie ondergaan.

Even nog deze reminder: Op zondag 14 mei is er een speciale open Egypte dag. Aanbod komt een interessant programma gebaseerd op de oude Egyptische healingen en tradities, het House of Life en Hathor Healing Reizen.

In liefde verbonden, Yvon

 

22 Oktober 2016 

Welkom in deze nieuwsbrief waarin ik graag het Gaia Healing Centre workshop programma van de komende tijd aan jullie presenteer.

Voor de lezer die daar direct naar toe wil gaan, die mag klikken op: Gaia Healing Centre Workshops  

Voor de andere lezer is het misschien interessant om te lezen welke tools ik naast de muziek nog meer inzet in mijn werk. Daarover gaat deze nieuwsbrief.

Eén van de kenmerken van een muziektherapeut is dat het veelzijdige muzikale alles kunners zijn, dus mega hoeveelheden muziek instrumenten bespelen en weten hoe muziek in al haar vormen en facetten een mens kunnen helen of veranderingen in gang kunnen zetten. In mijn passie om mijn medemens bij te staan in haar of zijn tijdelijk gestagneerde ontwikkeling of spirituele zoektocht, heb ik mij in de loop der jaren ook op geheel andere gebieden ontwikkelt en mij hele nieuwe tools en methodieken eigen gemaakt.

Eén van de methodieken zijn de oude Egyptische geneeswijzen. Een methodiek waarin je met de kennis van de oude Egyptenaren werkt en waarin je hele specifieke tools inzet om een gestagneerd proces te verduidelijken, uit te zuiveren en op te lossen. Niet alleen op emotioneel, psychologisch en spiritueel gebied, maar ook als er sprake is van fysieke klachten.

Eén van de gebieden waar de oude Egyptenaren veel kennis over bezaten zijn de uitwerkingen van de etherische oliën op het zelf genezend vermogen van het lichaam. Dit mocht ik deze week weer dankbaar ervaren.

Eén van de krachtigste oliën die er op de wereld zijn en door de oude Egyptenaren terecht werd gekwalificeerd als “The magical oil for moving pain and solving physical trauma’s”, is de Egyptische Rozen Olie.

b4c59af213dee57c8ff6a5a5a5f0253087e5dab9

Werk je volgens de “Ancient Egyptian Healing” dan weet je dat er gewerkt wordt met oliën van pure en hoge concentratie. Voor een Ancient Egyptian Healer betekent dit dat de rozen olie die wordt ingezet NIET wordt verdunt met een basis olie zoals dit wordt gedaan in elke massage praktijk in Nederland en daarbuiten omdat rozen olie heel erg kostbaar is.

Een Ancient Egyptian Healer gebruikt de hoge concentratie rozenolie omdat het weet welke uitwerking het heeft op pijnbestrijding en het trauma en weet hoe rozen olie het zelf genezend vermogen van het lichaam activeert.

Zoals al eerder gezegd mocht ik dit fenomeen de afgelopen week weer ervaren. Een client belde op met de vraag op of zij voor een massage kon komen want enkele weken daarvoor was ze wakker geworden met pijnlijke spieren in schouder en ruggebied die maar niet over gingen.

Naast het inzetten van fysieke behandelingen, zoals een massage, voetbaden en kruiden behandelingen, wordt een Ancient Egyptian Healer ook opgeleid en getraind om zich af te stemmen op het veld en de Ziel van de persoon om te achterhalen waarom juist die fysieke klachten zijn ontstaan.

In afstemming op mijn client, onderwijl de massage gevend, werd duidelijk op welk gebied in het leven van de client de stress zich aandiende en waarom deze stress, die we ook ‘belastende energieën’ zouden kunnen noemen, zich uiteindelijk had vastgeklampt in haar schouder en rug gebied. Deze ‘belastende energie’ kwam uiteindelijk vrij en werd door mijn client ervaren als druk op haar keel……..”Maak maar geluiden en Zing het eruit”…….en zo geschiedde. De client ging naar huis met het advies geen douche te nemen om de rozen olie haar werk te laten doen.

De massage en ons contact duurde beslist niet langer dan een uur.

Bij toeval kwam ik de client de volgende dag weer tegen. “ Ik heb toch zo diep en heerlijk geslapen en mijn schouders en rug voelen zo soepel”, waren de opmerkingen. Ja, het werd weer eens bevestigd wat rozen olie doet met ophopende stress en pijn in ons fysieke lichaam………….dit is overigens ook wat Ancient Egyptian Healing doet met belastende energieën die ons ziek kunnen maken…….ze vriendelijk, doch dringend verzoeken te verhuizen naar een plek die voor hen is bestemd.

Resoneert dit verhaal iets in jou en zou je meer willen weten over de opleiding Ancient Egyptian Healing I – II- III, klik dan op Ancient Egyptian Healing of stuur een Contact formulier naar info@hathorreizen.info

In 2017 zijn er twee gelegenheden waarop de opleiding Ancient Egyptian Healing I – II – III in het Healing centre House of Life in Abydos Egypte kan worden gevolgd. De eerste gelegenheid is van 10 t/m 31 januari 2017. De tweede mogelijkheid vindt plaats van 9 t/m 30 november 2017.

Heb je belangstelling voor de krachtige Egyptische rozenolie. De rozen olie heb ik op dit moment op voorraad. Kosten 100 ml € 50, –

Workshop “Heilige Contracten, de Reis” 

Op de zondagen 27 november en 18 december geef ik de workshop “Heilige Contracten, de Reis”, gebaseerd op het werk van Caroline Myss en Peter Occhiogrosso en gaan we door middel van het spel “De Reis” haarfijn uitzoeken welk “Heilig Contract” we ooit met onszelf hebben afgesloten om hier op Aarde als Ziel te leren en te evolueren.

Deze workshop is volgeboekt bij vier personen en is zeer geschikt voor kleine vrienden/vriendinnen groepen of mensen die op een andere wijze met elkaar in verbinding staan. De werkvorm bied ik ook individueel aan.

De workshop van 27 november is volgeboekt. Er zijn nog plekken beschikbaar op zondag 18 december. Het is ook mogelijk samen een datum te bepalen.

Ga voor meer informatie naar: “Heilige Contracten, de Reis”  

heilige-contracten-de-reis-inhoud

Klank & Healing Meditaties

De klank & Healing meditaties zijn verplaatst naar de vroege zondagavond. Voor de komende tijd zijn er verschillende zondagen gepland. Nieuw is de tien avonden kaart die je het hele jaar door kunt gebruiken.

De maand November is uitgeroepen tot de Herfst cycles Klankschalen meditaties.

herfst-klankschalen-affiche-60-kopieDe andere zondagen zijn gepand tot eind april 2017.

klank-meditatie-10-ritten

Moeder & Baby Concertjes

November is ook uitgeroepen tot de maand van de Moeder & Baby Concertjes! Ga voor meer informatie naar Moeder en Baby Concertjes    

moeder-baby-affiche-jpeg

Cursus De Helende Stem

Met veel plezier is eind augustus de zevendaagse cursus De Helende Stem van start gegaan. Vier deelnemers gaan in deze zeven zondagen met het muziekinstrument wat altijd tot onze beschikking staat, onze stem, aan de slag. Lees meer over De Helende Stem 

14563337_10207722553206557_507179756593387703_n

De Zevendaagse “In de voetsporen van de oude Egyptenaren, hoe zij heelden en onderwezen”

Op dit moment volgen drie deelnemers de Zevendaagse “In de voetsporen van de oude Egyptenaren, hoe zij heelden en onderwezen” die in augustus 2016 is begonnen. Dit is te weinig om de kosten van deel II van de cursus, de initiatiereis, te kunnen dragen. Om de initiatie reis toch mogelijk te maken wordt in Februari 2017 een nieuwe zevendaagse aangeboden en wel op de volgende datums:

Lesprogramma 2017:  26 februari – 26 maart – 2 april – 23 april – 4 juni – 18 juni – 9 juli. De initiatiereis met deelnemers uit deze twee Zevendaagse cyclussen vindt plaats van 12 t/m 26 oktober 2017.

Lees meer over: “In de voetsporen van de oude Egyptenaren, hoe zij heelden en onderwezen”

12947012_1015415718540020_2128014431_o

Retraite verblijf

Heb jij behoefte aan enkele dagen rust op het platteland, weg uit de drukte van ons haastig bestaan, midden in de natuur en op jezelf teruggeworpen…..

Voel je behoefte om eens rustig na te denken over hoe je leven eruit ziet. Wat je in je leven misschien al langer wilt veranderen maar niet doet omdat iets je schijnbaar tegenhoudt..

Zou je het prettig vinden om samen met mij hiernaar te kijken, en als dit goed voelt om samen een programma te gaan samenstellen wat ervoor gaat zorgen dat eindelijk dat diepe gevoel in jou die aandacht krijgt waarnaar het al zolang verlangt….

Misschien is dan een kort of lang retraite verblijf op onze fijne plek iets voor jou…..neem gerust contact op…….zie ook Retraite verblijf

thumb_img_1391_1024

Daarmee zijn we aan het einde van deze nieuwsbrief gekomen. Heb je vragen of opmerkingen, schroom niet ze te stellen. Gebruik daarvoor het Contactformulier.  

In liefdevolle verbinding, Yvon/Aset

27 December 2015 

We sluiten het jaar bijna af. Vele lieve wensen heb ik mogen ontvangen. Zo ook enkele prachtige zelf reflecties van mensen die het afgelopen jaar op onze plek zijn geweest en mij schrijven hoe het hun sindsdien vergaat.

Werken voor de Ziel is het mooiste en meest Intense werk wat je hier op Aarde kunt doen. Er is niets mooiers dan samen oplopen met iemand die voor kruispunt momenten in zijn of haar leven staan en twijfelen welke weg in moet worden geslagen. Het troost en loutert als je beseft dat wat jou vandaag overkomt, mij morgen kan gebeuren. Wat mij is overkomen aan pijn en verdriet door jou op dit moment misschien wordt ervaren. Wat je echt heelt in jezelf kun je als vanzelf helen in de ander. Het bijzondere doet zich dan voor dat je daarna niet meer hoeft te doen dan er alleen maar te Zijn voor die ander. De ander heelt omdat het voelt dat datgene wat in jou is geheeld voorgoed als een energie om je heen blijft hangen.

Veiligheid, rust en ruimte creëren om te proeven aan stukjes nieuwe levenspaden ….daarbij onze angsten onder ogen durven zien om te ontdekken hoe vaak we voor eigen saboteur spelen, klaar om ons tegen te houden in het ontwikkelen van vertrouwen in de toekomst, in het ontwikkelen van liefde voor jezelf, in het ontwikkelen van liefde voor de ander …..Laat de saboteur je niet tegen houden. Doe het, kom ga en neem de stap!

Dank aan het Universum, de Kosmos en de Natuurwezens die leven op onze plek en de liefde laten stromen die de moeilijke momenten in ons mensen verdraagzaam en lichter maken en ons aanmoedigen in het ‘ laat maar gaan, laat het los, laat het vrij, jouw leven en jouw Licht is te mooi om niet gezien te worden’ ga … ga .. ga.. en zoek diep in jezelf wie je werkelijk bent…….er is zoveel Licht in ons dat je uiteindelijk gaat ‘weten’ welk pad je gaat kiezen…..

Geef moeilijkheden en verdriet terug aan je eigen grote levensrivier die het afvoert naar de oceaan die alles weer opneemt in de grote cycles. Terug naar de Bron, Geboren worden, Groei, Leven en uiteindelijk weer Sterven….

Durf en je zult zien dat groei komt………houd je niet langer vast aan het beeld van wie je dacht dat je ooit was maar richt je op het veld van Licht en Liefde die jou doen begrijpen Wie je bedoeld bent te Zijn……..Hier in het Nu, Heb Jezelf Lief.

Gaia Praktijk voor Healing & Muziektherapie & Ervaringsplek wenst iedereen een vreugdevol en inspirerend 2016 toe waarin het besef dat we allemaal in contact staan met elkaar en wij één groot Bewustzijn zijn, in ons mag door groeien en ons laat beseffen dat Leven op Aarde alleen maar in Gezamenlijkheid en Gelijkheid Voor en Door elkaar Geleefd kan worden.

Yvon/Aset

10339334_10201932968270552_8489947976389086487_o

Workshop Helend Zingen I & II 8 & 21 
8 nov. 2015 JPEG voorpagina workshop helend zingen 15 nov 2014 kopie
3 september:
Om alvast te noteren……..James Wanless komt weer naar Nederland. Het is een waar genoegen om met hem in het weekend van 10 t/m 12 juni 2016 een retraite weekend te organiseren! 
Informatie over deze bijzondere natuur retraite waarin de Voyager en de Green wisdom kaarten een leidende rol zullen hebben volgt zo spoedig mogelijk.

10 Juli
Donderdagavond 9 Juli ontmoeting in de Tipi. Met z’n allen zitten om het vuur luisterend naar elkaars verhalen…..Vanaf 20:00 u ben je welkom…. Neem gewoon iets lekkers mee…. Sjef en Yvon
Lieve mensen dank voor de mooie ontmoeting die we gisterenavond met elkaar hebben gehad…. De warmte van het samenzijn in vriendschap en verbondenheid….Alles is in ons…. Niets is zonder de ander…..

22 t/m 27 Juni De Week van Abydos 2015 
Foundation House of Life Abydos.
Eindbedrag Week van Abydos 2015.
De laatste Muziwijs peuter muziekles van dit schooljaar stond vanmorgen in het teken van het ondersteunen van de foundation…..daarom een woord van dank aan MuziWijs en de ouders!!Samen met Bellen beertje en Fleur werden in de tipi de favoriete liedjes gezongen en werd de les heerlijk afgesloten met een waterballet…….
Mede door de opbrengst van deze laatste activiteit is het eindbedrag van De Week van Abydos€ 2400,- geworden.Daarmee is samen met de inhoud van het spaarpotje wat er nog was het onderwijsproject in het Egyptische dorp Abydos opnieuw gewaarborgd en kan een klein bedrag voor de kleuterschool worden gereserveerd!We kijken terug op een hele fijne week!Wij willen graag al onze donateurs en iedereen hartelijk danken voor de financiële bijdrage voor het nieuwe schooljaar 2015 – 2016 en de steun in welke vorm dan ook gegeven!!Wilt u ook donateur worden? U bent echt van harte welkom!Uw giften zijn welkom op Rabobank rekeningnummer:IBAN: NL94RABO 0111398886 – BIC: RABONL2Utav Stichting Foundation House of Life NederlandNamens de Foundation House of Life Abydos.Abydos: Mohamed Abdelmotagally – Nederland: Miryam Droop – Ineke van Sterkenburg – Yvon Taken

30 Mei 2015
Vandaag zendt TV Gelderland in het programma Gelderse Koppen het item uit over de Moeder Aarde soep van Sjef. 
Klik voor het bekijken van de uitzending op deze link: Moeder Aarde soep van Sjef 
e282fa9a-2ebb-48d4-80c0-ee0b6c77228c_header_gk
22 mei,
Vrijdagavond 22 mei hebben didgeridoo speler Hunadaa ( Hein Ligtenberg ) en muziektherapeute en soundhealer Aset ( Yvon Taken) samen een bijzonder klank & Healing concert verzorgd.Beide musici hebben jarenlange ervaring in het werken – doorgronden en inzetten van hun instrumenten en doen dit vanuit het Soefisme – Taoïsme en het oude Egypte……..en Spelen vanuit de Stilte……

21 mei 2015
Gaia Healing Centre Retraite verblijfHeb je behoefte aan verdieping en stilte in jezelf dan bieden wij de mogelijkheid om enkele dagen op onze plek te verblijven in de vorm van een retraite verblijf. Er kan overnacht worden in het kleine tuin huisje omringt door de prachtige ontluikende natuur van onze natuurtuin.Als de Jurt en de tipi zijn opgebouwd, kun je ook in de jurt en de tipi verblijven maar je kunt ook verblijven in een eigen tent.Tijdens deze driedaagse retraite werken we met je persoonlijke thema’s en lopen wij met je mee. Deze begeleiding kan intensief zijn of meer zijdelings.De begeleiding kan bestaan uit gesprekken, muziektherapie sessies, helend zingen, stemvork behandelingen, Egyptische voetbaden en massage, spirituele sauna, werken vanuit de Egyptische spiritualiteit met betrekking tot ziekte en gezondheid, tarot consulten, geleide meditaties en natuurervaringen.Samen bepalen wij hoe die begeleiding er uit gaat zien.

20 mei 2015
Uilen nieuws….
Onze kerkuilen nestkast is weer bezet en hoera……er zijn vier jonge kerkuilen geboren…… dit betekent dat over vier weken de uiltjes geringd gaan worden. Dat gaan we natuurlijk weer van dichtbij bekijken.

11 mei 2015

Moeder Aarde soep van Sjef
Afgelopen weken regelmatig telefonisch contact gehad met een hele vriendelijke Margriet van TV Gelderland over de opnames die men wilde komen maken voor het programma Gelderse Koppen over de natuurtuin van Sjef en zijn Moeder Aarde soep.De datum werd gepland….maandag 11 mei, dan zou de natuur al zo uitgelopen zijn dat er voldoende wilde planten geplukt konden worden om de soep te maken………Het werd echt een bijzonder leuke ontmoeting met Harm Edens…….wat een mooi en betrokken mens die echt op de hoogte is van wat er zich afspeelt met de Aarde en hoe ernstig het in feite gesteld is met de natuur door de wijze waarop de mensheid er mee om gaat! ……
e282fa9a-2ebb-48d4-80c0-ee0b6c77228c_header_gk
.Voor ons echt een verassing want wij wisten ( sorry ) niet dat hij de presentator is van het satirische programma ‘ Dit was het nieuws’ een programma waar we graag naar kijken! Dus echt een verassing om hem uit zijn auto te zien stappen!Zaterdag 30 mei om 18:20 u wordt het uitgezonden TV Gelderland Gelderse Koppen.
Donderdag 26 maart t/m 16 april Opleidingsreis Ancient Egyptian Healing & Hathor Healing reis
Donderdag 26 maart vindt de opleidingsreis Ancient Egyptian Healing en de Hathor Healing reis naar Egypte plaats.
Ik kijk er erg naar uit. Het programma kunt u lezen op de Hathor Healing website.
De reizen zijn naast het oude Egypte gericht op persoonlijke healing en ontwikkeling.
Bent u nieuwsgierig geworden wat deze echt bijzondere reizen en de opleiding inhouden? Neem gerust contact met mij op.  
1. reisinformatie juli aug. 2013
15 maart Workshop Helend Zingen
10624581_304826453044273_2499734108678402184_n
2 maart 2015 TV Gelderland
Zo maar plots opgebeld door TV Gelderland en samen met Sjef uitgebreid door de journaliste bevraagd over onze plek en de activiteiten die er plaats vinden.Ze komen in mei een keer kijken om te zien hoe Sjef zijn wilde plantensoep van Moeder Aarde maakt ( want dat kan nu nog niet), wat de betekenis is van het Indiaans medicijnwiel en waarom wij destijds de boomcirkel hebben aangelegd en hoe Sjef met de natuur omgaat…… kortom ze komen zo maar een kijkje nemen op onze bijzondere plek…SAMSUNG DIGITAL CAMERA
Zondag 1 maart afsluiting van de zevendaagse ‘In de voetsporen van de oude Egyptenaren, hoe zij heelden en onderwezen’ 
Vandaag De Zevendaagse cursus ‘In de voetsporen van de Oude Egyptenaren hoe zij heelden en onderwezen’ van Yvon Taken afgesloten. Het was een fantastische innerlijke reis. Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar innerlijke groei in het spirituele zijn en onvoorwaardelijke liefde. De cursus is 1 keer in de maand en wordt in september weer herhaald. Binnenkort meer… Nu eerst even nagenieten.Bedankt Yvon – Tineke de Graaf’Grote dankbaarheid naar het Universum is wat ik voel. Vandaag werd weer eens bewezen dat de Neturu, de Creatie krachten om ons heen er waren en in ons vibreerden. Hoe synchroon heeft zich alles in ons ontvouwt…..

Een woord van dank aan Willemien Timmer Praktijk Apofyliet voor het creëren van de haar Sacred Khemitian kaartenset. Het werd de poort naar een andere dimensie, de oerkrachten, de Bron, het oude Egypte. Dank dank dank!

Dank aan Paulo Coelho voor het schrijven van het boekje ‘De hoogste gave’ . De hoogste gave in ons…de Liefde….Het werd onze gids en leidraad om in ons de onvoorwaardelijke Universele liefde te openen. Zijn teksten raakten de diepe kern van pijn en teleurstelling en werden aanmoedigingen om in ons de onvoorwaardelijke liefde te beoefenen en boven ons zelf uit te stijgen.

De schoonheid, het genieten, de blijdschap en liefde voor muziek en zang werd door Hathor vol humor gebracht. Hoe mooi is de liefde, hoe mooi is het leven!!

En …..nadat we de heropening en de hernieuwing met de Bron van Liefde en Creatie in ons hadden bekrachtigd verscheen de regenboog aan de hemel.

Regenboog bruggen creëren tussen mensen, landen en werelden en ons doet verbinden met de vier hoekstenen van de Aarde en Universum.

Yvon/Aset

Weekend 14 en 15 Februari Woesteland Wilgenknot weekend 2015! Jaargang 12
Het is weer zover….de Woesteland jongeren ( jongerenafdeling van het I.V.N. instituut voor natuurbehoud ) zijn weer gezellig bij ons in Ruurlo om een weekend lang met Sjef wilgen te knotten.Natuurlijk was de aller jongste Woestelander ook even van de partij en mocht hij zijn opa helpen…….en dat deed hij maar al te graag.Woesteland is een prachtig initiatief van bevlogen jongeren die hart hebben voor natuur.

Zij organiseren diverse prachtige natuurkampen voor jongeren in binnen en buitenland. Bezoek vooral eens hun website: http://woesteland.nl

8 februari 2015 Workshopdag Helend Zingen

0.10624581_304826453044273_2499734108678402184_n

31 december 2014 Nieuwjaarswens

Ga verder op het ontdekkingspad van heling in hoe gevoelig we daarin zijn, onszelf en de ander …zoals de huid van de kikker heilig is voor de sjamaan, zo zuiveren en helen wij onszelf en anderen met water, in water……….

Daarbij schenken we aandacht aan onze gezondheid, in wat goed is voor ons en wat echt bij ons past zodat we niet overbelast raken en onder druk komen te staan………

Dit kan als we als we geloven in de kracht van het Geloof….een Weten, het fundament. We hoeven daarvoor niets anders te doen dan stil staan en naar boven kijken……kijken naar de sterren, de planeten, de zon en de maan….

Weten dat we daar de Schepper kunnen vinden, God, Allah of hoe wij de Bron ook maar willen noemen. Daar… waar onze Scheppende en Creatieve kracht geboren wordt en zijn oorsprong kent en door iedereen gezien mag worden….

Die ervoor zorgt en ons eraan doet herinneren dat wij altijd verbonden zijn met onze jeugdige afkomst, veerkracht en het enthousiasme van de jongeling zodat het ons flexibel houdt……

En vinden we in onze harten zelfvertrouwen, onze muze en durven wij daarvan met een open hart volop van te genieten…

Om in moeilijke tijden, die ook ons pad zullen doorkruizen, sterk genoeg te zijn, gelijk de Aartsengel Michael. Dat wij in moeilijke tijden onze integriteit, oprechtheid en eerlijkheid kunnen behouden in de strijd tussen Licht en Donker, in ons en rondom ons heen..

Dat wijsheid ons daarbij vergezeld zodat we alleen die woorden vinden en gebruiken die kunnen worden begrepen en Donker laat transformeren naar Licht….

Vergezeld door het Wezen der Liefde zal dit proces altijd beschermd worden want het Wezen der Liefde zal niet kwetsen….

En kunnen we daardoor uiteindelijk weer herstellen en bij onze authentieke Kracht komen, de mens die wij waarlijk zijn…….

En hoe fijn…..dit hele pad hoeven we niet alleen te lopen want als je wilt ….doen we het samen!

Voor iedereen een Gouden 2015!

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

30 december 2014 Klank & Healing concert voor jongeren

Het Klank & Healing concert voor jongeren is een mooie en waardevolle ontmoeting onder elkaar geworden.

Het was fijn om te zien en te ervaren dat het Klank & Healing concert precies dezelfde uitwerking heeft als bij volwassenen.

Delen is Helen en zo deelden en heelden wij gisteren onder elkaar wat in 2014 niet leuk is geweest, wat moeilijk was en ons pijn heeft gedaan……hebben we ook aan elkaar kunnen vertellen hoe we met lastige kwesties om kunnen gaan en hoe we samen naar oplossingen kunnen zoeken….hebben we dit ook allemaal weer vrij gegeven tijdens het Klank concert en voelden we ons nadien ontspannen en vrolijk….

En het belangrijkste moment was …..dat we onze goede wensen voor 2015 hebben opgeschreven….want daar gaan we voor!

We hebben gisteren samen besloten dat we dit vaker willen doen…..

Zou je dus ook graag een keer bij een Klank & Healing concert aanwezig willen zijn dan kan dat altijd….…je bent van harte welkom!

Daarom…in 2015 staan de Klank & Healing concerten voor jongeren gepland op elke laatste vrijdag van de maand. Tijd 17:00 u – 18:30 Kosten € 8, –

Misschien tot ziens op 30 januari…..

jongeren Klankschalen

 

 29 december 2014 Eindejaars Klank & Healing meditatie

Maandagavond 29 december eindejaars Klank & Healing meditatie.

Het oude afsluiten, het nieuwe ontvangen…

Ontspanning – Reflectie – Inzicht…..

Vanavond wordt een bijzondere avond want naast dat wij weer gaan genieten en ontspannen laten we ons ook door elkaar inspireren.

We sluiten het jaar 2014 af. We kijken wat is geweest, we geven vrij wat in 2014 als balast is ervaren en nemen mee wat ons leven verder in 2015 zal inspireren.

We ondersteunen en ontmoeten elkaar daarbij in oprechtheid en laten ons door de frequenties en trillingen van de klanken opnieuw ontspannen en harmoniseren………

Als je een berichtje stuurt naar gaia@tweakers.net of je reageert op dit bericht dan reserveer ik graag een plekje voor je. Neem svp je eigen slaapzak mee.

Aanvang 20:00 u – 22:00 u koffie en thee staan klaar om 19:30 u kosten zijn € 12, – Yvon Taken Gaia Healing Center Muldersweg 3 Ruurlo.

Klankschalen eindejaars

29 december 2014

Klank & Healing concert voor jongeren.

Maandag 29 december Klank & Healing concert voor jongeren.

Ontspanning – Reflectie – Inzicht…..

Zit jij op de middelbare school en heb je wel eens gehoord van een Klank & Healing concert?

Een Klank & Healing concert is genieten en ontspannen op de klanken van Tibetaanse klankschalen, de indian drum, de ocean drum, rainstick, sansula, de harp, de Indiaanse lunefluit en nog veel meer zuiver gestemde instrumenten….

Het is een bijzondere ervaring om de trillingen en frequenties van de instrumenten door je hele lijf te voelen terwijl je in je slaapzak ligt en het concert zich om je heen afspeelt. Het geeft diepe ontspanning en het harmoniseert.

Zit je op het voortgezet onderwijs en zou je dit bij willen wonen….dat kan en het wordt nog leuker als je je vriend, vriendin of klasgenoot mee neemt…..

Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Als je een berichtje stuurt naar gaia@tweakers.net of je reageert op dit bericht dan reserveer ik graag een plekje voor je. Neem svp je eigen slaapzak mee.

Aanvang 17:00 u – 18:30. Thee staat klaar om 16:30 u kosten zijn € 8, – Yvon Taken Gaia Healing Center Muldersweg 3 Ruurlo Nederland. 

Klankschalen jongeren

25 december 2014

Geniet van het prachtige ‘Mary did you know’ van Petatonix

24 december 2014

met tekst10306316_875997215785463_820821213664955708_n

20 december 2014 Sing In Christmas carols

Sing In Christmas carols

Wat een heerlijke dag samen! Het ene na het andere kerstlied werd zonder problemen tweestemmig ingestudeerd en gezongen. Wauw wat was dat heerlijk!!

Inez, Karin, Elly, Lucia en Tineke jullie zijn toppers met een hele grote spanningsboog! Prachtig zoals we vandaag samen hebben gezongen en gemusiceerd.

Helaas door de regen en de hagel geen kampvuur maar het kind en het Licht in ons heeft ons zeker aangeraakt en verwarmt gezellig bij de kachel! Een heel fijn kerstfeest en voor 2015 een nieuwe toekomst!

 

20 december 2014 Sing In Christmas carols

Sing In Christmas carols 20 december 11:00 u – 18:00 u Kosten € 40, –

Gaia Healing Center Praktijk voor Healing & Muziektherapie & Ervaringsplek…

Het einde van het jaar in zicht…..de langste nacht staat voor de deur ….het nieuwe licht is nabij….

Afscheid nemen van wat was……

Het kleine kind opnieuw verwelkomen als nooit tevoren…zo geeft het hoop en nieuw licht voor de nieuwe toekomst…..het nieuwe jaar..

Samen liederen instuderen die deze aspecten in ons aanraken, samen de dag doorbrengen en uiteindelijk aan het einde van de middag de liederen in saamhorigheid rondom het kampvuur in de natuurtuin nog eens zingen…..ze opdragen aan de heelheid in ons zelf, Gaia moeder Aarde en de mensheid….

Voel je welkom…

6110oo25454168103 extra

11 december 2014

Vanmorgen een heerlijke workshop Afrikaans djembé gegeven. Prachtig om te zien hoe mensen dit instrument ervaren en erin opgaan en hoe je in korte tijd heerlijk met elkaar kunt samenspelen…..SAMSUNG DIGITAL CAMERA

4 december 2014

Vanmiddag een mooi retraite proces afgesloten….enkele dagen verblijven op onze plek…..in stilte met jezelf, de natuurelementen trotserend …naar binnen….ik ben wie ik ben….mijn eigen wijsheid mijn eigen raadsvrouwe….een verblijf met ons en onze dieren….onderdeel zijn van….er mogen Zijn…Dank dat je er was!

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

30 november 2014

Dag 4 ‘In de voetsporen van de oude Egyptenaren, hoe zij heelden en onderwezen’

We hebben heel hard gewerkt en weer een hele bijzondere dag mogen ervaren met een dag die echt tekort duurt om alles te delen en met een heel magisch harmonisch Hathoriaans einde…..Wat ben ik hier diep dankbaar voor!!! Ook ben ik Willemien Timmer van praktijk Apofyliet dankbaar voor haar prachtige kaartenset waar ik dankbaar gebruik van maak en een zeer waardevolle bijdrage levert aan deze zevendaagse!!

601414_349719411825759_2138233300_n

 24 november 2014

Van Moon en Paolo een mooi bericht ontvangen over hun ervaringen tijdens hun verblijf in het houten huisje en de natuurtuin…..……

‘Wij hebben nu twee weekenden in het houten huisje van Yvon en Sjef gelogeerd. Beide keren was het meer dan hemels van begin tot eind, een plek…..zo verbonden met moeder Aarde, vind je nog maar weinig in Nederland.

In hun prachtige tuin met vele soorten planten en bomen, een kikkerpoel en sauna kom je volledig tot rust en totaal opgeladen ga je weer naar huis, deze rust meenemend met diep respect voor de natuur in al haar facetten.  Je voelt met hoeveel liefde zij dit onderhouden en deze prachtige energie samen neerzetten.

Deze liefdevolle energie zorgde voor veiligheid tijdens onze ceremoniële vision quest in de nacht bij het vuur, we hoorden de bos – en de steenuil, zagen een ree in het nabijgelegen bos, hebben kristallen gelegd op het medicijnwiel en kregen zo prachtige inzichten van de spirits, dankbaar dat wij dit mogen gebruiken tegen zulke geringe  kosten…..echt een aanrader voor diegene die van rust en puur houden.

Dankbaar voor wat jullie bieden en tot snel, Moon & Paolo’

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

22 november 2014

Het jaarlijkse brainstorm weekend van de werkgroep Spirituele week Gravingen 2015 van Vereniging Zon & Leven in de praktijkruimte….

Thema bedenken, ideeën verzamelen, workshops inventariseren………wandelen, een goed glas wijn en samen ouderwets boerenkool met worst ( al dan niet vegetarisch ) van het land eten….

Nieuwe ideeën zijn weer geboren!

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

20 november 2014

Sing In Christmas carols 20 december 11:00 u – 18:00 u

Gaia Healing Center Praktijk voor Healing & Muziektherapie & Ervaringsplek…

Het einde van het jaar in zicht…..de langste nacht staat voor de deur ….het nieuwe licht is nabij….

Afscheid nemen van wat was……

Het kleine kind opnieuw verwelkomen als nooit tevoren…zo geeft het hoop en nieuw licht voor de nieuwe toekomst…..het nieuwe jaar..

Samen liederen instuderen die deze aspecten in ons aanraken, samen de dag doorbrengen en uiteindelijk aan het einde van de middag de liederen in saamhorigheid rondom het kampvuur in de natuurtuin nog eens zingen…..ze opdragen aan de heelheid in ons zelf, Gaia moeder Aarde en de mensheid….

Voel je welkom…

6110oo25454168103

19 november 2014

Naar aanleiding van de workshop dag Helend Zingen, de warme reacties over de bijzondere uitwerking van het prachtige krachtveld wat gedurende de dag samen door onze stemmen werd opgebouwd, hier een link naar een opname van Chris Hinze.

Velen onder ons zullen hem herinneren als een begenadigd jazz fluitist.

‘Na zaterdag ben ik anders gaan luisteren naar zijn muziek’

Dank je wel Henny voor deze bijdrage!

https://www.youtube.com/watch?v=BFwwCqQrw_s&feature=youtu.be

19 november 2014

Woensdagavond 26 november verzorg ik voor Stichting De Ster in Terborg een lezing/ workshop over het Indiaans Medicijnwiel. Een avond waarin de kosmologie van de native Indians centraal staat en ik hoop dat de aspecten van de betekenis van het Medicijnwiel innerlijk kan worden ervaren…

Het is fijn maar ook belangrijk de spirituele kennis van de native Indians door te geven. Een volk dat ooit een continent bewoonde en zo met de natuur en hun omgeving verbonden waren dat zij het medicijnwiel als een blauwdruk van het Universum zagen en het op de Aarde legden zodat zij visueel konden zien en begrijpen hoe de wet van scheppende oerkrachten het heelal hadden doen ontstaan;

Wet trilling – Licht kracht – liefde bindingskracht– Leven levenskracht…….en zij wisten dat de mens ook als een blauwdruk in het medicijnwiel geplaatst kon worden om vanuit het medicijnwiel te kunnen gaan creëren.

Het is ontegenzeggelijk waar dat het Universum ons alles geeft waar we om vragen en als het dan toch niet lukt dan is het altijd de menselijke geest en het menselijk handelen die zich niet voldoende bewust was van zijn eigen scheppingskracht……

Ik ben dankbaar voor mijn ervaringsjaren in Egypte die mijn begrip over de scheppingskrachten zovele malen dieper hebben gemaakt…

Het bestuderen van de diverse spirituele tradities brengt kennis naar je toe en opent bewustzijn en een diep weten en verbinding met jezelf en de Bron. De Bron die verschillend van naam is maar door iedere spirituele traditie wordt begrepen als in den beginne was er het Woord….en het Woord was klank en trilling…..…

zie voor meer informatie: http://www.dester.org/openbare-avonden/ 

10731178_10152810919655139_5310025599474764111_n

18 november 2014

Prachtige wijsheid……niet alleen om te lezen maar juist door het werkelijk om te zetten in daden…..het creëert een mooiere en betere wereld gefundeerd op doorleefde ervaringen!
Dank je wel Bianca, School voor Levens-Kunst & Universele Wetten.
10624792_271536749636868_7471868135808863624_n
‘An old habit in Japan is when they mend broken objects, they aggrandize the damage by filling the cracks with Gold. They believe that when something is suffered damage, and it has an history, it becomes more beautiful.

We as people, all make mistakes. Some causes real damage. But it is the choice we have to keep recalling the drama, or fill our cracks with Gold. In the old mysterie schools, Gold was a symbol for transformation.
So let’s fill our cracks with Gold so that they make us stronger and lead us to a higher consiousness and vibration.

After all our cracks will lead us to The New Earth.’

18 november 2014

Inspirerende informatie over kwantum fysica……we zijn energie!….

13-620x400

http://earthweareone.com/nothing-is-solid-this-is-the-world-of-quantum-physics/  

17 november 2014

Maandagavond Klank & Healing meditatie.Ontspanning – Reflectie – Inzicht…..

Vanavond gaan we weer genieten, ontspannen en laten we ons inspireren. Ondersteunen en ontmoeten we elkaar in oprechtheid en laten we ons door de frequenties en trillingen van de klanken en door de oprechtheid van het samenzijn opnieuw harmoniseren………

Als je een berichtje stuurt naar gaia@tweakers.net of je reageert op dit bericht dan reserveer ik graag een plekje voor je. Neem svp je eigen slaapzak mee.

Aanvang 20:00 u – 22:00 u koffie en thee staan klaar om 19:30 u kosten zijn € 12, – Yvon Taken Gaia Healing Center Muldersweg 3 Ruurlo.

copy-Klankschalen-met-tekst.jpg

16 november 2014

Voor alle prachtige vrouwen met wie ik gisteren tijdens de workshop Helend Zingen mocht werken………voor alles wat jullie inbrachten…….uitwerkten en heelden…….

Claudia de Breij…….’Mag ik dan bij jou zijn’……https://www.youtube.com/watch?v=o5uvsEs79hM

15 november 2014

Alles klaar…….vandaag heerlijk een workshop Helend Zingen verzorgen……..

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

14 november 2014

Er is geen mooier feest dan ‘s avonds laat bij het vuur van de kachel zitten en buiten de bosuil horen roepen…..dan naar buiten gaan en luisteren hoe de roep klinkt…….zo bijzonder, niet uit te leggen….

uil6

12 november 2014

Vandaag verder met de voorbereidingen voor de workshop dag Helend Zingen aanstaande zaterdag. Een hele mooie groep deelnemers heeft zich gevormd. Ik kijk er erg naar uit!!

2.affiche workshop helend zingen 15 nov.

We gaan ontdekken – loslaten – delen – ontvangen – opladen – inspireren – het helen van dat wat in ons zelf gezien en gehoord wil worden….. we gaan genieten van onze eigen stem en gezamenlijke groepsklank….ontdekken hoe wij ons daarin verhouden……best heel eng…. of juist uitdagend om daarin heelheid, vrijheid en authenticiteit te ontdekken en te ervaren??!!

Heelheid, vrijheid en authenticiteit creëren met en via onze stem, met ons lijf als resonantie en klankkamer is een prachtige helende uitdaging en ervaring voor Lichaam & Ziel!

9 november 2014

Synchroniciteit…….

Wat een mooie synchroniciteit vandaag…het tegen komen van het interresante wetenschappelijk onderzoek naar het effect van sound, resonantie en frequentie op lichaamscellen in de strijd tegen ziektes als kanker en het mooie bericht wat ik daarna ontving van een cliënte bij wie ik kort geleden intensieve stemvork therapie heb toegepast ( fonoforese ) wegens een goedaardige tumor in haar hoofd……het goede nieuws dat controle onderzoek heeft aangetoond dat de goedaardige tumor zich op dit moment heeft gestabiliseerd…wat een geweldig bericht voor mijn cliënte!!

We weten dat gezondheid – ziekte – stabilisatie en genezing van heel veel verschillende factoren afhankelijk zijn….het genezen van ziektes als kanker is ook van veel factoren afhankelijk.

Natuurlijk we weten dat bestraling en chemo kuren effectief zijn en we weten hoe belastend deze vorm van behandeling ook is voor het hele systeem….voeding, homeopathie en heel belangrijk, emotionele, geestelijke en spirituele begeleiding in het ziekte proces is even zo belangrijk!!

Hoe waardevol is het als de reguliere en de alternatieve gezondheidszorg het beste uit zichzelf met elkaar verenigen….en dit gebeurd meer en meer…..

Daarom ben ik blij met het wetenschappelijk onderzoek over resonantie en frequentie en is het een prachtig voorbeeld van het vinden van nieuwe wegen naar effectieve genezingsmogelijkheden en ontstaat dit als men ‘buiten de box’ durft te denken………….

..en dit onderzoek is een schitterend aantoonbaar voorbeeld van het feit dat alles uit trilling bestaat en vorm door trilling en frequentie naar een ander niveau ( een andere vorm ) kan worden getild, iets wat we natuurlijk al langer wisten en terug te vinden is in de wetmatigheden van de natuur en het Universum……..en omdat wij uit natuur bestaan is de wetmatigheid uit het Universum vanzelfsprekend ook op ons van toepassing….

Zie voor het onderzoek:https://www.youtube.com/watch?v=1w0_kazbb_U&feature=youtu.be

Zie voor meer informatie over stemvork therapie: http://gaiamuziektherapie.nl/?page_id=19

3 november 2014

Maandagavond Klank & Healing meditatie.

Ontspanning – Reflectie – Inzicht….. Klankschalen

Keer op keer worden deze avonden als bijzonder en wonderlijk ervaren waarin ook soms onverwachte levensthema’s door het samen zijn worden aangeraakt die diepere gevoelens en emoties kunnen aanraken….……

Dit zijn ‘Gouden momenten’, poortmomenten, want het in contact komen met onze diepere gevoelens en emoties zijn onze grootste groeimomenten ook al lijken ze ons in eerste instantie te verwarren….

..rustig maar aan want voorbij de verwarring ga je begrijpen dat in feite deze diepere gevoelens en emoties een helder zicht op de voortgang van je levenspad vertroebelden en zijn de uitwerkingen van de frequenties en de trillingen van de klankschalen en de instrumenten dat je fysieke – spirituele en geestelijk lichaam opnieuw in harmonie wordt gebracht.

Alles komt weer tot rust met weer iets minder balast en meer Ruimte in jezelf om die persoon te worden die je bedoeld bent te ZIJN. Daarin mag JIJ stralen met al je talenten, met al je hebbelijkheden en onhebbelijkheden. Je bent een onderdeel van AL wat is om ons heen. Het Al oordeelt niet maar IS.

Alles in ons en om ons heen bestaat uit de gratie van de Schepping – geboorte – groei – afbraak…..en zo leven we voort en ontwikkelen wij ons..niets in en om ons heen blijft hetzelfde…dit is soms heel moeilijk te accepteren. Hoe graag zouden we iets wat ons zo dierbaar is voor altijd willen vasthouden……maar dan is er de afbraak en moeten we dat onder ogen zien.

Ook afbraak heeft onlosmakelijk haar functie. Er komt iets nieuws voor in de plaats…..We hebben daarin een keuze. Besluiten we naar het Licht te groeien dan moeten we door, mee gaan met de verandering en kijken waarnaar die verandering en ontwikkeling ons brengt……..

In het vertrouwen dat in Tijd en Ruimte ons leven klopt en we elkaar op het juiste moment ontmoeten en wij van elkaar en aan elkaar kunnen leren…..gaan we ervaren dat het leven een individueel pad is die je bewandeld. Ga je ervaren dat je medemens idem dito zijn eigen individuele levenspad te bewandelen heeft.

Hoe ontspannend, inspirerend en ondersteunend maar bovenal liefdevol kan het zijn als je iemand treft die’ toevallig’ hetzelfde pad uitgekozen heeft. Sommige mensen zul je je leven lang op dat pad blijven tegenkomen, anderen nemen op een zeker moment afscheid. Een oud Indiaans gezegde is dat je dan in dankbaarheid afscheid neemt van elkaar want je hebt van hem/haar geleerd en je wenst die persoon oprecht het allerbeste toe…..

Vanavond gaan we weer genieten omdat het ontspannend, inspirerend, reflecterend en ondersteunend is om elkaar te ontmoeten in oprechtheid en laten we ons door de frequenties en trillingen van de klanken en de liefde opnieuw harmoniseren………

Als je een berichtje stuurt naar gaia@tweakers.net of je reageert op dit bericht dan reserveer ik graag een plekje voor je. Neem svp je eigen slaapzak mee.

Aanvang 20:00 u – 22:00 u koffie en thee staan klaar om 19:30 u kosten zijn € 12, – Yvon Taken Gaia Healing Center Muldersweg 3 Ruurlo.

 2 november 2014

Vandaag lesdag drie in de reeks van zeven lesdagen.

‘In de voetsporen van de oude Egyptenaren, hoe zij heelden en onderwezen’…….

In april 2015 volgt deel 2 van deze opleidingsreis en bezoeken we de belangrijkste plaatsen en tempels in Egypte.

Op de foto het beeld van Thoth in de vorm van de baviaan in de ondergrondse begraafplaats Toena El Djebel nabij El Minja.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Lesdag 3 ‘ In de voetsporen van de oude Egyptenaren, hoe zij heelden en onderwezen’

De grootste passie van een healer is zijn of haar medemens te zien leven in balans en te zien leven vanuit zijn of haar volle glorie. Een mens die weet heeft van zijn of haar blauwdruk en Goddelijke afkomst….. een mens gebruik makend van de talenten die hij/zij bezit en leeft in broeder en zusterschap om het Leven op deze Aarde vorm te geven en voort te zetten…..

Noemen wij deze wijze van leven niet een Kunst, een Levenskunst? Zou dit niet de realiteit van de mensheid moeten zijn omdat we bedoeld zijn te leven vanuit ons Licht? ….

maar …..is de realiteit niet anders, ….harder, donkerder, meedogenlozer …….levend vanuit onze schaduw, van waaruit we onbewust en vaak onbedoeld ons zelf genadeloos saboteren?

Lesdag drie van de zevendaagse ‘In de voetsporen van de oude Egyptenaren, hoe zij heelden en onderwezen’ was intens en heeft weer een stukje van de dekmantel van onze schaduw ontrafelt waardoor Licht tevoorschijn kon komen.

Met dank aan Willemien Timmer van praktijk Apofyliet omdat we gebruik maken van haar prachtige Sacred Ancient Khemitian kaartspel, door haar ontworpen en vandaag opnieuw zo glashelder het proces van de deelnemers zichtbaar maakte. Dank je wel daarvoor Willmien!!!

Dank aan de Neteru, de archetypische krachten, Goden en Godinnen omdat ze ons bij staan en om ons heen zijn…….of…..hoe wij ook onze Goddelijke afkomst benoemen…..we komen van de Bron en ik voel me diep dankbaar dat ik dit vanuit Nederland kan doen, hoewel iedere insider in mijn leven weet waar ik mijn werk verbonden met Egypte, het liefs zou willen doen en waar mijn ziel zich zo mee verbonden voelt….maar niet gaat…..

Alles heeft een bedoeling……..daarom nogmaals ben ik diep dankbaar hoe de opleiding ‘In de voetsporen van de oude Egyptenaren, hoe zij heelden en onderwezen’ zich ontwikkelt.

Voor wie wil luisteren…het Lied ‘My Goddess Isis, where are you?’ geschreven naar aanleiding van de tweede revolutie in Egypte zomer 2013. Helaas niet mogelijk om op deze site te plaatsen.  Een lied wat vandaag als thema aan bod kwam. De energie van onze eigen naam is vele malen veelzeggender dan we vermoeden …..Als je goed luistert….dan roept ze jou…..bij je eigen naam…….

1 november 2014

Telefonische consulten:

Soms zijn er levensvraagstukken die ons bezig houden en al voor langere periode onze levensvreugde beïnvloedt.

Een telefonisch consult kan soms al voldoende steun geven om uw eigen leven verder vorm te geven. Graag ben ik bereid u telefonisch te woord te staan en u te ondersteunen in het proces waarin u zich bevindt.

Telefonische consulten vinden plaats door een afspraak te maken per Email op welke dag en  tijdstip het telefonisch consult zal plaatsvinden.  gaia@tweakers.net

In liefde verbonden, Yvon/Aset

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

30 oktober 2014

Tijd om de rode bieten te oogsten. Dit jaar heeft een enkele biet het wel heel erg naar zijn zin gehad………waar zou die toch zo van zijn gegroeid……ik denk van Sjefs liefde en goede zorg!!

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

29 oktober 2014 Baby en Peuter muziek

Het is woensdagochtend. In de praktijkruimte staat alles weer klaar voor de baby en peuter muziekles onder leiding van dochterlief en muziektherapeute Fleur en Bellen Beertje. Vanmorgen is het een drukste van jewelste en heel erg gezellig met papa’s en mama’s en opa’s en oma’s en tantes die allemaal meedoen. Wat een plezier om te zien hoe de kinderen en de grote mensen genieten. Het is zo vertrouwd dat het bijna niet uitmaakt op wiens schoot men zit……

Het is herfst en natuurlijk wordt daarover gezongen…..en na veel liedjes en versjes en bewegingen en muziek geroffel is het tijd om de mat op te rollen en te genieten van een sapje, een soepstengel en een kop thee en koffie…….

Baby en Peuter muziek is een geweldig fenomeen om spelenderwijs alle ontwikkelingsgebieden van het jonge kind te stimuleren…….zie voor meer informatie www.muziwijs.nl

27 oktober 2014 Klank & Healing meditatie

De klank & healing meditatie avonden zijn bijzondere avonden. Ze bieden ontspanning – inzicht – inspiratie – heling en veelal stof tot nadenken.

Hoe ga je om met het verlies van een geliefde, een dierbaar familielid, vriend of vriendin, een scheiding, een ziekte als het je verscheurt van verdriet of je angstig en onzeker maakt………

In Tijd en Ruimte klopt ons leven en ontmoeten we op de juiste momenten de juiste mensen.   Deze avond was wel heel bijzonder……niet gemakkelijk, zeker op enkele momenten confronterend… doch helend als we gaan begrijpen dat alles onderworpen is aan een zelfde cycles van ontstaan – groei en afsterven en we ondanks dat altijd doorgaan met groeien en ontwikkeling…..ook een rouwproces in welke vorm dan ook ontwikkelt zich in Tijd en Ruimte door dit principe….

De kunst is om in tijden van grote beroering in het Hier en Nu te blijven en door de beroering die een zekere chaos veroorzaakt niet in de verleiding te komen je voornamelijk alleen nog maar met de toekomst bezig te houden…..immers een toekomst wordt gevormd vanuit de handelingen in het Hier en Nu…zo ook…..

….Iedere handeling in het Hier en Nu bepaalt onze toekomst…….

De trillingen en frequenties van de instrumenten en de muziek hebben vanavond heel erg helend gewerkt. Zij hebben dat geharmoniseerd wat uit balans was…Als we dit met liefde kunnen aanvaarden dan zijn we weer een stapje verder…

24 t/m 26 2014 oktober Kaderweekend Woesteland

Het is inmiddels een traditie geworden…..Woesteland, de jongerenafdeling van het IVN ( Instituut voor Natuurbehoud) organiseert haar kaderweekend voor het tiende jaar op rij op onze plek in Ruurlo……voor velen onder hen inmiddels een zeer vertrouwde plek en voor ons weer het terugzien van een groep fijne mensen.

Bevlogen jong volwassenen die zich inzetten voor milieu, natuurbehoud en natuureducatie en dit doen d.m.v het organiseren van allerlei werkactiviteiten in de natuur en het organiseren van verschillende natuurkampen voor verschillende leeftijdsgroepen. Lees daarover alles op hun website: http://www.woesteland.nl

Woestelanders staan bekend om hun kritische kijk en omgang met milieu, natuur en voeding. Biologisch voedsel en vegetarische maaltijden staan steevast op het menu. De groepsmaaltijden worden met veel liefde samen klaar gemaakt in onze keuken. De toetjes zijn befaamd om hun originaliteit….. Daarnaast wordt er natuurlijk druk overlegd en gebrainstormd en worden nieuwe ideeën geboren….

Ben jij ook zo’n organisatie en zet je je in voor milieu en natuurbehoud of ben je een organisatie die zich op een ander vlak bezig houdt met zorg voor de natuur, spiritualiteit en de mens in de samenleving en zoek je een inspirerende locatie waar je basic en dicht bij natuur een weekend kunt verblijven om te brainstormen over nieuwe ideeën…..neem gerust contact met ons op………

23 oktober 2014 ontwerp van visite kaartjes en flyer

Vandaag bezig geweest om een visite kaartje te ontwerpen en een flyer……….dit is het resultaat ….

12 oktober 2014 James Wanless Voyager Tarot

Op 12 oktober 2014 heeft James Wanless op onze Gaia ervaringsplek een prachtige Voyager en Sustainable lifestyle, Green man workshop dag verzorgd. Het was een oprecht blij en vreugdevol weerzien met James die al eerder op onze plek verbleef als mede begeleider van de Living Tarot weekenden georganiseerd in samenwerking met Stichting De Ster centrum voor Bewustwording en Levensfilosofie.

De Voyager en Sustainable workshop dag 2014 met James was zeer inspirerend en vraagt zeker om een vervolg. De vele mogelijkheden die Gaia als natuur ervaringsplek te bieden heeft past perfect bij de Sustaineble lifestyle en Green man workshop en hopen we in 2015 samen met James verder uit te werken.

Een nieuwe toekomst met nieuwe plannen! James we’ll stay in touch. Tot volgend jaar!!

4 juni 2014 Uilen ringen

Voor het eerst sinds zeven jaar is de steenuilen nestkast in onze natuurtuin bewoont. Dit keer hoeft Sjef voor de uilenwerkgroep niet op pad maar kan hij Anton thuis opwachten.

Vanavond is het moment dat de jonge steenuiltjes geringd, gemeten en gewogen worden en dat is  natuurlijk een moment waar iedereen bij wil zijn!

Wat is het mooi om ‘s avonds de steenuiltjes te horen roepen en ze op een weidepaal in het weiland te zien zitten!